Petrimaljaisäksi

Hei,

Tervetuloa lukemaan petrimaljaisäksi blogia!

Tällä sivustolla kerron miehen näkökulmasta minkälaista on yrittää saada jälkikasvua muulla, kuin sillä normaalilla tavalla (makuuhuoneessa). Täällä kerron meidän taustoista, mitä olemme kokeneet ja mitä tulemme vielä kokemaan.

Vaimoni on tässä mukana, eli suomeksi sanottuna hän oikolukee ja hyväksyy minun kirjoitelmat. Tarinat ovat siis oikeasta elämästä ja niiden takana on oikeat ihmiset.

Blogin tarkoituksena ei ole kerätä sääliä, eikä heittäytyä marttyyriksi. Vaan jakaa ajatuksia ja tuntemuksia minkälaista on miehenä elää asian kanssa, kun lapsen saaminen ei ole itsestään selvää.

Ajatus blogin pitämiseen lähti siitä, että en löytänyt muuta, kuin lääketieteellistä faktaa ja naisten näkökulmasta kirjoitettuja blogeja ja keskustelupalstoja raskaaksi pyrkimisestä ja hormoonihoidoista. Tästä asiasta ei ainakaan miehet näytä puhuvan julkisesti missään. En halua tässä nyt yleistää, mutta kai asiasta puhuminen miehen näkökulmasta jotenkin romuttaa miehisyyden ja mies leimaantuu helposti tuhkam*naksi. ”Mikäs mies se semmoinen on, joka ei naistaan raskaaksi saa?”

Keinohedelmöitystä pidetään suomessa vieläkin jonkilaisena tabuna ja siitä edelleen helposti vaietaan. Saamani tiedon mukaan tälläkin hetkellä keinohedelmöityshoidossa on reilut 800 paria. Emme siis ole yksin tämän asian kanssa.

Mainokset